top of page
Yazarın fotoğrafıSerhan Oralp

İleri Planlama ve Çizelgeleme (APS) Üretimi Nasıl Etkiler?

Güncelleme tarihi: 6 Ara 2023


abas ERP İleri Planlama ve Çizelgeleme APS

İleri Planlama ve Çizelgeleme (APS) sistemi, üretim ortamınızı dönüştürür, üretim hayallerinizi gerçekleştirir ve ERP sisteminizle bütünleşir. Daha fazla müşteri teslimat tarihine ulaştığınız, gereken üretim değişikliklerinin sayısını azalttığınız, üretim katınızın yaklaşan sabit ve beklenen iş emirlerini tam olarak görebildiği ve üst yönetiminizin tedarikçi performansıyla ilgili temel ölçütleri görebildiği bir üretim ortamı hayal edin.


1. Sonlu ERP Çizelgelemesi ve Sipariş Önceliklendirme ile Gerçek Zamanlı Teslimat Tarihleri


Müşterilerinizin teslimat tarihlerinin daha fazlasını karşılayın.


Her müşteri siparişinin kendi istediği tarihte ulaşmasını ister. Bir müşteriye satış sürecinin başlangıcından itibaren gerçekçi bir tarih sunmak, müşterilerinizle iyi niyet oluşturmaya devam etmenizi sağlayabilir. İleri Planlama ve ERP Çizelgeleme sistemleri, mevcut iş yüküne, sistem tarafından doldurulmuş ana verilere (örn. çalışma süreleri, kurulum süreleri, parti boyutları ve rota tercihleri) ve kapasite verilerine (örn. vardiya sayısı, vardiya başına saat sayısı, personel tahsisi ve işçi performansı) dayalı olarak gerçek zamanlı beklenen tamamlanma tarihleri sağlayan simülasyonlar çalıştırır.


2. Kurulum Süresi Optimizasyonu


Teslimat tarihi parametrelerini karşılarken parti boyutlarını artırın.


Yüksek hızlı bir üretim ortamında çalışırken her saniye önemlidir. Herhangi bir üretim ortamının büyük bir hedefi, kurulum sürelerini azaltmaktır. Geleneksel üretim veya mühendislik bakış açısından bu, her bir kurulum için gereken süreyi fiziksel olarak azaltmanın yollarını bularak gerçekleştirilir. Layman'ın terimleriyle, daha hızlı hareket ederseniz, istediğiniz hedefe ulaşmak için harcanan toplam süreyi azaltırsınız.


Optimizasyon açısından, aynı kurulumu paylaşan birden fazla iş emri buna göre birlikte sıralanırsa, toplam kurulum süresindeki azalma da en aza indirilebilir. Kurumsal düzeyde bir İleri Planlama ve ERP Çizelgeleme sistemi, izin verilen toplu gruplama dönemi ve zamanında performans için ayarladığınız parametreler dahilinde sıralı iş emirleri sağlar.


3. Yaklaşan Sabit ve Beklenen İş Emirlerinin Görünürlüğü


Üretim için onaylanmış ve beklenen üretim siparişlerinin görünürlüğünü oluşturun.


İleri planlama ve ERP çizelgeleme modülünüzle, yaklaşan sabit ve beklenen iş emirlerinin görünürlüğünü sağlayan ayrıntılı bir plan oluşturabilirsiniz. Bu, üretim ekibinizin hangi siparişlerin iş merkezlerine geldiğini daha onlar gelmeden bildiği ve boru hattına doğru ilerleyen beklenen ürün karışımlarını planlayabileceği anlamına gelir.


Geriye doğru zamanlama ve sonsuz kapasite ile çalışırken, yaklaşan programınızı önceden bilmek istersiniz. Gerçek şu ki, programlar ve öncelikler değişiyor. Bu değişiklikleri meydana geldikçe görebilmek, nerede olursanız olun üretimde hangi ürün karışımının olduğunu her zaman bilmeniz anlamına gelir. Bilgi önemlidir. Verilerin görünürlüğüne yönelik aynı yaklaşım, üretimde verimliliği artırmaya yardımcı olur ve ERP planlaması, daha iyi kararları desteklemek için bu görünürlüğü sağlar.


4. İşletme Yöneticilerinin Stratejik Kararlar Vermesine Yardımcı Olan KPI'lar


Yöneticilerin karar verme sürecini etkileyen tedarikçi, iş emri ve çalışan KPI'ları


Tedarikçi, iş emri ve çalışan KPI'larını görebilmek, yöneticilerin bilinçli iş kararları vermesine yardımcı olur. İleri Planlama ve Çizelgeleme, yaklaşan tedarikçi gönderilerinin durumlarını görmeyi, iş merkezine göre çalışan kullanımını değerlendirmeyi ve tüm tesis için iş emri zamanında tamamlama oranlarını belirlemeyi mümkün kılar. Bu verilerin parmaklarınızın ucunda olması, yöneticilerin işini iyi yapabilmesini mümkün kılar. Bu verilerin bir sonucu olarak, yöneticiler şunları yapabilir:


- Hangi tedarikçilerin istenen metrik düzeylerini karşıladığını belirleyin ve performansa dayalı olarak şartları yeniden müzakere edin.

- Hangi iş merkezlerinin geride kaldığına hızlı bir şekilde karar verin ve düzeltici eylemi reçete edin (örneğin, koşulları iyileştirmek için neye ihtiyaç duyulduğuna bağlı olarak eğitim, yeniden atanan kaynaklar, ek kaynaklar, değişen süreç).

- Bir üretim tesisinin genel performansını belirleyin ve portföylerindeki diğer benzer tesislerle ve sektöre özel ölçütlerle karşılaştırın.



abas ERP İleri Planlama ve Çizelgeleme APS- Demo Talebi

102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page