Daha çok değil, daha akıllı çalışın.
Tesisinizin bir ucundan diğer ucuna yürümekten bıktınız mı? Abas ERP bunu geçmişte bırakıyor.
REKABET AVANTAJINIZ
Abas ERP Çizelgelemenin
Öne Çıkan Özellikleri
Şirketinizde her saniye, sayısız etkileşim ve veri oluşur. abas ile tam otomatik malzeme ihtiyaç planlaması (MRP) ve çizelgeleme, bu karmaşıklığı yönetilebilir hale getirir ve işinizin tüm alanları üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar.
Zamanında teslimat
Teslimat tarihlerini kolayca belirleyin ve karşılayın
Envanter optimizasyonu
Daha düşük sermaye maliyeti taahhüdü ile yüksek kullanılabilirlik
Malzeme tedariki
Tüm gereksinimleri, tedariki ve kapasiteleri optimize edin
Çizelgeleme prosedürleri
Alarm sistemi
Esnek ve ayarlanabilir: Minimum stok gereksinimi
Abas ERP, kritik durumlar için önceden uyarı verir
Satış planlaması
Tam entegre satış planlaması
ABAS ERP ÇİZELGELEME
Abas ERP Çizelgeleme: Detaylar
Teslimat güvenilirliğini artırın
Abas sürekli kullanılabilirlik kontrolü ile, bir satış siparişi oluşturulduğunda gerçekçi teslimat tarihleri belirlenebilir. Bu otomatik teslimat tarihi önerileri, çalışanlarınız tarafından herhangi bir zamanda kolayca ayarlanabilir, bu da size tam kontrol sağlar. Tüm değişiklikler her zaman belgelenir ve izlenebilir. Müşterilere gerçekçi teslimat tarihi taahhütleri sağlayın ve müşteri sadakatini güçlendirin.
Envanter optimizasyonunu kolaylaştırın
Abas, düşük sermaye taahhüdü ile maksimum teslimat mevcudiyeti ve optimum stoklar arasında doğru dengeyi sağlamak için gerekli araçları sunar. Abas ERP, çok çeşitli programlama parametreleri sunar: Örneğin, minimum stok, stokta her zaman yeterli parça veya mal bulunmasını ve kurulum için optimize edilmiş üretim veya düşük maliyetli harici tedarik için parti boyutunun korunmasını sağlar. Ayrıca ABC analizi, miktar, değer veya kullanım açısından en önemli olan parçalar hakkında bilgi sağlar ve deponuzdaki envanter miktarını optimize etme konusunda rehberlik sağlar.
Malzeme tedariki
Abas ERP çizelgeleme ve malzeme ağı sayesinde, her gereksinim (örn. satış siparişi) her zaman otomatik olarak bir tedarike (örn. stok veya iş emri) atanır. Mevcut kapasiteleri (takvim) dikkate alarak sistem, çalışanlarınızın gerektiğinde yeniden planlayabileceği rezervasyonları otomatik olarak oluşturur. Bu, termin hedeflerine ulaşmak için önemli faktörleri koordine etmenizi ve optimum malzeme tedariki elde etmenizi sağlar. İster kurum içi üretim yap, ister tedarik et. abas Çizelgeleme, esnek kalmanıza yardımcı olur.
Şirketinize özel çizelgeleme prosedürleri
Abas ERP'nin malzeme ihtiyaç planlaması (MRP) ve çizelgeleme, çeşitli çizelgeleme prosedürlerini destekler. Çeşitli ürün grupları veya bireysel ürünler farklı şekilde planlanabilir: Minimum stok, gereksinim, sipariş, proje veya varyantla ilgili. Yüksek düzeyde dikey entegrasyona sahip şirketler için (son ürün için gerekli olan birçok parçayı kendileri üretiyorlarsa ve çok sayıda alt montajı yönetiyorlarsa) karmaşık, çok seviyeli üretim süreçleri bile Abas ERP çizelgeleme ve üretim ile yönetilir.
Entegre alarm sistemi
Abas Çizelgeleme, şirketinizin beyni gibi davranır: Üretim ortamındaki kritik durumlarda karar vermek için sağlam destek sunar. Potansiyel sorunların erken tespitinden (örn. yetersiz malzeme) kısa vadeli olaylara (örn. makine arızası) ve gerekli tepkilere kadar - Abas ERP planlama, çalışanlarınızı aktif olarak bilgilendirir ve bir düğmeye tıklayarak kontrolle ilgili tüm şirket alanlarını hesaplar . Sebepleri ve yeniden çizelgelemeyi belirlemek için sipariş ve ürün seviyesine (plan çizelgesi, tedarik durumu) inebilir ve planlamanızın temeli olan ana dosyaların kalitesini artırabilirsiniz.
abas Çizelgeleme, sürekli olarak sizin için düşünür ve karmaşık planlamayı yönetilebilir hale getirir.
Geleceğe bakışınız:
Satış planlaması
Gelecekteki satışlarınızı planlayın ve esnek planlama anlayışlarını uygulayın! Nihai ürünler ve bileşenler için sürekli satış planlamamız farklı planlama dönemleri sunar: Kısa, orta ve uzun vadeli. Maksimum şeffaflık ve planlama güvenliği sağlamak için kümülatif değerler, gerçek zamanlı olarak planlanan gereksinimlerle birlikte otomatik olarak hesaplanır. Planlamanızın mümkün olduğunca güncel ve doğru olmasını sağlamak için tahmin değerlerinizi değişen genel koşullara uyacak şekilde istediğiniz zaman ayarlayabilirsiniz.
Fonksiyonlar
Malzeme İhtiyaç Planlama (MRP)
Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP), her siparişin sorunsuz çalışmasını sağlayan ana faktörlerden biridir. abas'ın MRP'si, hassas stok seviyesi ve depolama maliyeti yönetimi ile maliyetlerinizi mümkün olduğunca düşük tutarken, teslimatlar için güvenilir bir planlama ile müşterilerinizi memnun etmenizi sağlar.
İleri Planlama ve Çizelgeleme (APS)
Abas APS, üretim planlama ekibinize destek olur ve malzeme ve kapasite darboğazlarını hızla belirlemelerine ve gerekli önlemleri almalarına yardımcı olur. Ayrıntılı planlama aracı, sizi durumdan haberdar etmek için süreçleri, malzemeleri ve kapasiteleri görselleştirir.
Üretim Yönetimi
Üretim, her işletmenin bel kemiğidir. Abas ERP'yi bu kadar iyi yapan ne üretirseniz üretin, Abas'ın işlemlerinizi daha etkin ve esnek hale getirebilmesidir. Abas ERP, planlama ve çalışma hazırlığından, iş bitti bildirimlerine kadar üretim süreçlerinizin tamamını yönetmenize yardımcı olur.
Malzeme ihtiyaç planlaması (MRP), malzeme ve üretim kapasitelerinin çizelgelendirilmesi, bir ERP sisteminin ana görevlerinden biridir. Satış siparişlerini son teslim tarihlerine göre işlemek çoğunlukla müşteri memnuniyetinin ve bir şirketin başarısının anahtarıdır. MRP/çizelgeleme, miktar ve zaman gereksinimlerinin karşılanmasını sağlar, tedarik için satın alma önerileri oluşturur ve iç üretim, bitmiş ürünler veya alt montajlar için iş emri önerileri üretir.Gereksinimler, başka bir depo grubundan taşınarak da karşılanabilir. Fason işlemler, fason önerileri kullanılarak eşlenebilir. Çizelgeleme ayrıca belirtilen teslim tarihlerine uyumu kontrol eder ve herhangi bir varyans bulunursa, mümkün olan en erken teslim tarihlerini hesaplar.Günümüzün tempolu pazar ortamında rekabette kalabilmek için, teslimatı olabildiğince hızlı ve etkin bir şekilde sunmak her zamankinden daha önemlidir. Şirketinizin ürünü ne olursa olsun, başarı, ekibinize ve elinizdeki kaynaklara bağlıdır. Müşterinizin gereksinimlerini zamanında ve en düşük maliyetle karşılamak için ekibinize -kendisini olabildiğince verimli bir şekilde organize etmek için- modern planlama araçlarını sağlayın.Üretim planlama ve kontrolde (PPC), büyük miktarlardaki verileri, bağımlılıkları ve kısıtlamaları hesaba katmanız gerekir. Amaç, gelen bilginin zengin olmasına rağmen, mevcut üretim durumunun net bir şekilde gözden geçirilmesini sağlamaktır. Sipariş işlemenin her aşamasında doğru kararlar vermek mümkün olmalıdır. Bunun için iyi düzenlenmiş PPC çok önemlidir.İleri Planlama ve Çizelgeleme (APS) sadece ilgili süreçleri, materyalleri ve kapasiteleri görselleştirerek daha hızlı ve etkili planlamayı desteklemekle kalmaz aynı zamanda proaktif kararlar alabilmeniz için üretim ekibinizin maddi sıkıntıları ve kapasite sorunlarını hızlı bir şekilde belirlemesine yardımcı olur./çizelgeleme, miktar ve zaman gereksinimlerinin karşılanmasını sağlar, tedarik için satın alma önerileri oluşturur ve iç üretim, bitmiş ürünler veya alt montajlar için iş emri önerileri üretir.
APS ile geleneksel üretim planlama farkları nelerdir?
Geleneksel üretim planlama ve kontrol sistemleri, çeşitli sayıda siparişin operasyon adımlarını sınırsız kaynaklarla geriye doğru çizelgelerken, APS sistemleri dinamik olarak çalışır. Üretimdeki olaylar anında dikkate alınarak üretim planı buna göre yeniden düzenlenir. Üretim kontrolü, APS sistemlerinin kullanımından büyük yararlar sağlayabilir: Üretim planlama ve kontrol sistemi ayrıntılı çizelgelemede esneklik sınırlarına ulaştığında ve büyük miktarda operasyonu koordine etmek için yavaş kaldığında, ileri planlama sistemi durumu devralır.
İleri planlamadaki planlama ufku, kaba kapasite planlamadakinden çok daha kısadır. Sektöre ve ürün çeşitliliğine bağlı olarak, tek bir vardiya ile bir hafta arasında değişebilir. Malzemeler, termin tarihleri, araçlar, personel ve makinalar sürekli değiştiği için ileri planlama özellikle planlama ilkelerinin ve kaynakların dinamik doğasında yatar. Teslim sürelerinin gerçekçi bir şekilde hesaplanmasını (ve bununla uyumluluğu) garanti altına almak için, en yeni veriler işlem sıralarına dahil edilmelidir. ERP verisiyle gerçek zamanlı senkronizasyon, gerekli tüm satış, satınalma, MRP ve lojistik verilerini sağlar.
Modern APS yazılımı, öncelik, termin tarihi veya hazırlık süresi gibi serbest parametrelere dayanan optimizasyon algoritmalarını içerir. Operasyon sırası otomatik olarak gelir, tüm kaynakların kullanılabilirliği kontrol edilir ve planlamacıya çakışmalar bildirilir. Planlamacı, tüm üretim süreçlerini takip edebilir ve elektronik "kontrol odasında" görselleştirme sayesinde hemen darboğazları tespit edebilir. Herhangi bir sistem olayı, termin değişiklikleri, acil siparişler, teslimat gecikmeleri veya eksik personel var mı? Hangi makineler tam kapasiteyle çalışmıyor; malzeme nerede? Hangi tezgahın veya üretim aracının planlanan bakımları var ve bu bakımların üretime etkisi ne olacak? Özel bir vardiya için yeteri kadar kalifiye personel var mı? Eyleme ihtiyaç duyulursa olası alternatifler bir anda "what if" simülasyonları ile çalıştırılabilir ve alternatif senaryolar karşılaştırılabilir.
Karmaşık sipariş ağlarına, çok sayıda iş süreci ve varyantına, karmaşık hazırlık süreçlerine veya orantısız biçimde yüksek darboğaz sayısına sahip şirketler, özellikle modern ve büyük ölçüde otomatikleştirilmiş detaylı çizelgelemenin kullanımından fayda sağlar. Daha fazla planlama doğruluğu ve daha hızlı reaksiyon süresi üretim sahasındaki bekleme sürelerini en aza indirir, hazırlık sürelerini minimize eder, stok optimizasyonu ile makinelerin ve personelin daha verimli kullanılmasını sağlar. Üretimde proje yönetimi daha kolay yapılır, üretim maliyetleri düşer ve teslimat güvenilirliği artar.
Ayrıntılı çizelgeleme gereksinimleri, "yalın üretim", Endüstri 4.0 ve akıllı fabrika günden güne daha yaygın hale geldikçe artmaktadır. Üretim sistemini giderek daha esnek ve hassas bir şekilde yeniden yapılandırma yeteneği, planlamada sürekli değişen parametrelerle sonuçlanır. Bu, üretim kontrolünce hesaplanmalı ve aynı zamanda mümkün olduğunca en hızlı şekilde yatırımdan geri dönüşü sağlamalıdır. Bu nedenle, entegre APS çözümlerinin özellikle KOBİ'lerde daha fazla benimsenmesi beklenmelidir.