top of page

ABAS APS

İleri Planlama ve Çizelgeleme | Sonlu Kapasite Planlama ve Simülasyon

  • Tarih düzleminde veya kaynaklar arasında sürükle&bırak ile Gantt şeması üzerinde operasyon çizelgeleme

  • İş emri, kaynak, kapasite kullanım, darboğaz, sipariş ve malzeme görünümlerini içeren grafiksel üretim planlama arayüzü

  • İş merkezi, personel ve diğer üretim kaynakları alternatiflerini içeren kural ve öncelik bazlı sonlu kapasite simülasyonu (FCS)

  • Sipariş teslimat tarihi planlama ve buna bağlı üretim planının optimizasyonu

  • Gelişmiş hazırlık süresi (setup) optimizasyonu

2.1.8-capacity-evaluation-aps_1_1_0_0.png

İleri planlama ve çizelgeleme ile üretim süreçlerini hassas bir şekilde yönetin

Abas APS, üretimdeki büyük veriyi, bağımlılığı ve kısıtlamayı yönetilebilir hale getirir

abas-erp-aps-gorsel.png

REKABET AVANTAJINIZ

Abas APS
Öne Çıkan Özellikleri

Abas APS, malzeme ve kapasite darboğazlarını tanımanıza, önceden plan yapmanıza ve farklı senaryoları simüle etmenize yardımcı olur. Ayrıca bitiş tarihleri ve teslimat olasılığı hakkında güvenilir bilgi verir. Öne çıkanlara göz atın ve kendiniz karar verin.

Planlama

Sınırlı kapasiteye karşı ayrıntılı planlama yoluyla üretim siparişi işleme optimizasyonu

Kontrol

Üretim kullanımını izleyin ve kapasite darboğazlarını erken bir aşamada kontrol edin

Simülasyon

Rol tabanlı görünümlerle tam şeffaflık ve kolay simülasyon

ABAS ERP APS

Abas ERP APS: Detaylar

Üretimde gerçeğe uygun planlama

abas-erp-aps-planlama.webp

Hala sınırsız kapasitelere karşı mı planlıyorsunuz ve kapasite sınırlarını manuel olarak uzlaştırmanız mı gerekiyor? Bağımlılıklar da dahil olmak üzere sipariş ağından kaynaklanan muazzam karmaşıklığı takip etmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse, Abas APS etkili destek sağlayabilir. Abas APS, ayrıntılı takvimler, nitelikler, sıralamalar veya öncelik özelliklerinin yanı sıra alternatif kaynakların yardımıyla sınırlı kapasiteleri hesaba katar ve kurulum optimizasyonu için işlevler sunar. Abas APS, orta ölçekli şirketlerde karmaşık üretim süreçleri için gerçekçi bir genel bakış ve kontrol sağlar.

Daha iyi kontrol için grafik planlama

Bir kontrol merkezi olarak Abas APS, planlamayla ilgili verilerin role özel görselleştirilmesi için size farklı görünümler sunar. Kaynak görünümü, bir Gantt şemasında üretim kullanımınıza hızlı bir genel bakış sağlar. Overlap makine kullanımı ile ilgili sorunlar, sürükle ve bırak yoluyla doğrudan hareket ettirilerek kolayca tanımlanabilir ve çözülebilir. Üretim siparişi ve müşteri siparişi görünümleri, tüm sipariş bağlamları ve vade tarihleri için maksimum şeffaflık sunar. Kapasite kullanım görünümünü kullanarak belirli bir dönemde kaynaklarınızın kullanımını izleyebilirsiniz. Trafik ışığı sistemi, kapasite durumunuz hakkında hızlı bilgi sağlar. Örneğin, ek vardiyalar şeklinde ek kapasiteler gerekli mi? Kapasite gereksinimleriyle ilgili bu ve diğer sorular Queue görünümünde yanıtlanır.

abas-erp-aps-grafiksel-planlama.webp
tırnak işareti.png

Abas APS üretim planlama ve kontrolüne (PPC) faydalı bir ektir.

Simülasyon ve kaynak optimizasyonu

Abas APS ile etkileşimli planlar yaparsınız. Optimizasyonlar yalnızca sürükle bırak yöntemiyle manuel olarak değil, otomatik optimizasyon çalıştırmaları kullanılarak da yapılabilir. Sıraları ve öncelikleri değiştirdiğiniz veya alternatif kaynaklar belirlediğiniz anda, üretim planınız birkaç saniye içinde güncellenir. Farklı planlama senaryoları kurabilir ve uygulamanın önerdiği planı benimseyebilirsiniz. Aniden, şimdi en yüksek önceliğe sahip olması gereken önemli bir müşteriden sipariş mi aldınız? Bunu simüle edebilir, diğer siparişler üzerindeki etkilerini değerlendirebilir ve sonuç tatmin edici ise optimize edilmiş üretim planını üretime aktarabilirsiniz. Bu, değişikliklere tepki vermenizi ve üretiminizi mümkün olan en kısa sürede ve yüksek bir kesinlikle yeniden düzenlemenizi sağlar.

abas-erp-aps-simulasyon.webp

APS ile geleneksel üretim planlama farkları nelerdir?

Geleneksel üretim planlama ve kontrol sistemleri, çeşitli sayıda siparişin operasyon adımlarını sınırsız kaynaklarla geriye doğru çizelgelerken, APS sistemleri dinamik olarak çalışır. Üretimdeki olaylar anında dikkate alınarak üretim planı buna göre yeniden düzenlenir. Üretim kontrolü, APS sistemlerinin kullanımından büyük yararlar sağlayabilir: Üretim planlama ve kontrol sistemi ayrıntılı çizelgelemede esneklik sınırlarına ulaştığında ve büyük miktarda operasyonu koordine etmek için yavaş kaldığında, ileri planlama sistemi durumu devralır.

İleri planlamadaki planlama ufku, kaba kapasite planlamadakinden çok daha kısadır. Sektöre ve ürün çeşitliliğine bağlı olarak, tek bir vardiya ile bir hafta arasında değişebilir. Malzemeler, termin tarihleri, araçlar, personel ve makinalar sürekli değiştiği için ileri planlama özellikle planlama ilkelerinin ve kaynakların dinamik doğasında yatar. Teslim sürelerinin gerçekçi bir şekilde hesaplanmasını (ve bununla uyumluluğu) garanti altına almak için, en yeni veriler işlem sıralarına dahil edilmelidir. ERP verisiyle gerçek zamanlı senkronizasyon, gerekli tüm satış, satınalma, MRP ve lojistik verilerini sağlar.

Modern APS yazılımı, öncelik, termin tarihi veya hazırlık süresi gibi serbest parametrelere dayanan optimizasyon algoritmalarını içerir. Operasyon sırası otomatik olarak gelir, tüm kaynakların kullanılabilirliği kontrol edilir ve planlamacıya çakışmalar bildirilir. Planlamacı, tüm üretim süreçlerini takip edebilir ve elektronik "kontrol odasında" görselleştirme sayesinde hemen darboğazları tespit edebilir. Herhangi bir sistem olayı, termin değişiklikleri, acil siparişler, teslimat gecikmeleri veya eksik personel var mı? Hangi makineler tam kapasiteyle çalışmıyor; malzeme nerede? Hangi tezgahın veya üretim aracının planlanan bakımları var ve bu bakımların üretime etkisi ne olacak? Özel bir vardiya için yeteri kadar kalifiye personel var mı? Eyleme ihtiyaç duyulursa olası alternatifler bir anda "what if" simülasyonları ile çalıştırılabilir ve alternatif senaryolar karşılaştırılabilir.

Karmaşık sipariş ağlarına, çok sayıda iş süreci ve varyantına, karmaşık hazırlık süreçlerine veya orantısız biçimde yüksek darboğaz sayısına sahip şirketler, özellikle modern ve büyük ölçüde otomatikleştirilmiş detaylı çizelgelemenin kullanımından fayda sağlar. Daha fazla planlama doğruluğu ve daha hızlı reaksiyon süresi üretim sahasındaki bekleme sürelerini en aza indirir, hazırlık sürelerini minimize eder, stok optimizasyonu ile makinelerin ve personelin daha verimli kullanılmasını sağlar. Üretimde proje yönetimi daha kolay yapılır, üretim maliyetleri düşer ve teslimat güvenilirliği artar.

Ayrıntılı çizelgeleme gereksinimleri, "yalın üretim", Endüstri 4.0 ve akıllı fabrika günden güne daha yaygın hale geldikçe artmaktadır. Üretim sistemini giderek daha esnek ve hassas bir şekilde yeniden yapılandırma yeteneği, planlamada sürekli değişen parametrelerle sonuçlanır. Bu, üretim kontrolünce hesaplanmalı ve aynı zamanda mümkün olduğunca en hızlı şekilde yatırımdan geri dönüşü sağlamalıdır. Bu nedenle, entegre APS çözümlerinin özellikle KOBİ'lerde daha fazla benimsenmesi beklenmelidir.

bottom of page