Özel üretim endüstrisinde çalışan şirketler, müşterilerinin giderek daha fazla talep ettiğini herkesten daha iyi biliyor. Bu müşteriler, kaliteli, ısmarlama bir ürünün kısa sürede tamamlanmasını isterler. Bu müşterilere hizmet veren üreticiler için, artan bu karmaşık talepleri karşılamak, ilk mühendislik aşamasından nihai ürünün müşteriye sevk edildiği ana kadar iş süreçlerinin optimize edilmesi anlamına gelir. Bu talepleri karşılamak, harika bir ERP sisteminin sağladığı otomasyon ve entegrasyon türünü gerektirir.
Mühendislik departmanı, üretim departmanının ve diğer departmanların kullandığı ERP sisteminden silolanmış bir CAD veya ürün yaşam döngüsü yönetim aracı kullanıyorsa, tüm operasyonu optimize etmek zor olabilir. CAD ve üretim süreçlerini entegre etmek, talepkâr müşteri tabanınızın dinamik gereksinimlerini karşılamak için ihtiyaç duyduğunuz çevikliği ve yanıt verebilirliği elde etmek için kritik öneme sahiptir. Bir abas ERP sisteminin özel üreticilere fayda sağlamasının başlıca yollarından biri, CAD ve ERP sistemleri arasındaki bağlantıyı sorunsuz hale getirmektir. Böylece daha fazla verim elde edebilirsiniz.
CAD/PDM Verilerini İşletmenin Geri Kalanına Uyarlama
Bugün bilgili her iş lideri, verileri toplamaya ve kullanmaya olanak tanıyan entegre sistemlere sahip olmanın, süreç iyileştirme ve üretkenliği yönlendirmek için çok önemli olduğunu bilir. CAD ve ERP sistemlerini entegre etmek, özel üreticiler için çok önemlidir.
Müşteri bir tasarımla gelip fiyat teklifi isteyene kadar özel üretimde hiçbir şey olmaz. Müşterinin tasarım gereksinimleri ve spesifikasyonları çizimler, bir Word belgesi, bir Excel elektronik tablosu veya muhtemelen bir CAD dosyası şeklinde olabilir. Bu bilgiler, özel üreticinin mühendislik ve tasarım ekibi tarafından CAD sistemlerine girilecektir. CAD sisteminden gelen dosya çıktısı, üreticiye malzemeler, bileşen parçaları, montaj ve alt montaj gereksinimleri ve gereken diğer her şey hakkında tüm temel bilgileri sağlar. Tasarım tamamlandıktan sonra üretici üretim sürecine geçebilir.
CAD ve abas ERP sistemi arasındaki entegrasyon burada devreye giriyor. ERP yazılımı CAD dosyasını alabilir ve tasarım ve üretim gereksinimlerini otomatik olarak üretim sürecinde kullanılmak üzere uygulanabilir bilgilere çevirebilir. Müşteri tarafından belirtilen malzemeleri, parçaları ve montajları alır ve spesifikasyonlar, malzeme listeleri, montajlar ve alt montajlar için yönlendirme bilgileri, gereken işçilik miktarı, hangi makinelere ihtiyaç duyulduğu, her bir işlem için gereken süre vb. şeklinde tüm sistem boyunca hareket ettirir. Sorunsuz entegrasyon ve optimizasyon böyle görünür.
Bu entegrasyon özel üretim şirketiniz ve genel müşteri deneyiminiz için büyük bir avantajdır. Kaliteyi sunmanızı ve bunu her zamankinden daha hızlı yapmanızı sağlar. abas ERP, CAD yazılımıyla kolayca entegre olur ve özel üreticilerin mühendislik verilerini finansal ve üretim bilgilerine çevirmesine olanak tanır. Sonuç: daha hızlı teslimat süreleri ve mutlu (zor da olsa) müşteriler.
Üretim, Kâr ve Daha İyi Bir Müşteri Deneyimi İçin CAD'i ERP'ye Entegre Etme
Yapılacak ürün motorlar, borular, elektrik devreleri veya hidrolik sistemler gibi çok sayıda karmaşık alt grup içeriyorsa, bu parçaların dışarıdan temin edilmesi veya özel üretici tarafından özel olarak sipariş edilmesi gerekebilir. ERP sistemi bunları otomatik olarak ölçer ve uygun tedarikçileri bulmayı kolaylaştırır. ERP sisteminiz CAD ile entegre olur ve sorunları otomatik olarak çözmeye başlar.
Üretim sürecinin ötesinde, CAD entegrasyonuna sahip abas ERP, mühendislik verilerini dolara çevirebilir. Sistem, üreticilerin çeşitli maliyetlerini (malzeme, işçilik, Ar-Ge vb.) takip etmelerine ve her projede kârlılık sağlamalarına yardımcı olan son derece ayrıntılı muhasebe ve maliyetlendirme modüllerine sahiptir.
İlgili bilgileri mühendislik aşamasından üretim aşamasına getirmek, yöneticilerin tüm üretim süreci boyunca planlama, çizelgeleme ve kapasiteyi yönetmesi için esastır. Üreticiye üretimdeki her adımın panoramik bir görüntüsünü verir ve her şeyin müşterinin teslim tarihine kadar ve orijinal tahmine mümkün olduğunca yakın bir şekilde bitirilebilmesini sağlar. Tüm bu CAD ve ERP entegrasyonu, talepkâr müşterilerinizi güncel ve mutlu tutmak için ihtiyaç duyduğunuz gerçek zamanlı görünürlüğü elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca, mühendislik verilerinin üretim talimatlarına otomatik olarak çevrilmesi, işlevsel alanlar arasında gereksiz veri girişini ve insan hatası olasılığını (çoklu manuel girişler nedeniyle) azalttığı için önemli bir zaman tasarrufu sağlar. Zamandan tasarruf etmek hem kendinizin hem de müşterinizin deneyimini geliştirir.
Üretim Sırasında Tasarım Değişikliği Yapma Esnekliği
Özel üreticiler, her proje tamamen yeni bir girişim olduğundan, üretim başladığında her şeyin tam olarak planlandığı gibi gitme olasılığının düşük olduğunu bilir. Bir tasarım "sonlandırılmış" olarak kabul edilebilir, ancak bu, üretim süreci başladıktan sonra müşterinin ihtiyaçlarının değişmeyeceği anlamına gelmez.
Bu değişiklikler üreticiyi tasarım ve mühendislik aşamasına geri gönderir. Yine, ERP ve sisteminize entegre CAD yazılımı arasındaki dinamik etkileşim, tüm bu değişiklik sürecini çok daha kolay hale getirir. Üretici, CAD dosyasına geri dönebilir, istenen değişiklikleri yapabilir ve entegre ERP sisteminin, üretim sürecindeki ve finansal raporlamadaki herhangi bir değişikliği yansıtacak şekilde otomatik olarak güncellenmesine izin verebilir. Sürecin herhangi bir noktasında bir şey değiştiğinde, tüm sistem değişikliği tanır ve operasyonlarınız arasında dinamik olarak bütünleştirir.
Özel üreticiler, kârlı kalırken her zaman sıkı teslim tarihlerinde müşteri beklentilerini karşılamanın yollarını ararlar. CAD'i entegre eden ve aynı zamanda ayrı fonksiyonel alanları sorunsuz bir şekilde bir araya getiren bir ERP sistemine sahip olmak, bu hedeflere ulaşmanın güçlü bir yoludur. CAD ve ERP sistem entegrasyonunun sonucu mu?: Sizi memnun eden, kalitenizi ve kârlılığınızı artıran ve talepkâr müşterilerinizi de memnun eden verimlilikler.
Comments