top of page
Yazarın fotoğrafıSerhan Oralp

Endüstriyel Makine Üreticilerinin ERP Sistemi Seçerken Sorduğu 8 Soru

Güncelleme tarihi: 6 Ara 2023


endüstriyel makine üreticilerinin erp sistemi seçerken sordukları 8 soru

İşletmenize uygun kurumsal kaynak planlama yazılımını (ERP) nasıl seçeceksiniz? Sizi o ERP sistemine götürecek doğru soruları sormakla başlayabilirsiniz.


1. Bu ERP sistemi sipariş üzerine üretim ortamında çalışıyor mu?


Endüstriyel makine üretimi, seri üretimin yapıldığı bir endüstri değildir. Her sipariş benzersiz müşteri özelliklerine göre tasarlanabilir. Bu nedenle, bu üreticiler, yapılandırmalarını gerektiği gibi ayarlamak ve talepteki değişkenliği önceden planlamak için esnekliğe ihtiyaç duyar.

Sipariş üzerine üretim ortamında, genel giderleri düşük tutmanız ve düzensiz talebi yönetmeniz için görünürlük ve yetenek sağlayan bir ERP sistemine ihtiyacınız olacak.


2. Ayrıntılı veya özetlenmiş maliyet tahminleri sağlayabilir mi?


Büyük, karmaşık yapılar birkaç ayrı iş emrinden veya hatta ayrı satış emirlerinden ve tekliflerden oluşabilir. Bir projeyi bu şekilde bölümlere ayırmak, üreticilerin daha fazla derinlik ve ayrıntı düzeyi elde etmelerine olanak tanır, ancak paydaşlar bir projenin toplam maliyetini tahmin etmeye çalıştığında bu, konuları kolayca karıştırabilir.


Doğru ERP sistemi, toplam maliyetlerin doğru ve zamanında bir anlık görüntüsünü oluşturmak için işçilik, malzeme ve yan hizmetler hakkındaki ilgili verilerden yararlanacaktır. Bununla birlikte, kullanıcılar yine de bir projenin belirli bölümlerinin yapı gereksinimlerini inceleme becerisini isteyeceklerdir, bu nedenle iyi bir ERP yazılımı bir tür görünürlükten diğeri için fedakarlık etmemelidir.


3. Verileri paylaşıyor ve entegre ediyor mu?


Dış ortaklarla iletişim, verimli bir özel yapının ayrılmaz bir parçasıdır. Müşteriler ve tedarikçiler, üreticiden bilgi bekledikleri kadar bilgiye katkıda bulunurlar. En iyi ERP sistemleri, müşteri ve tedarikçi portalları aracılığıyla karşılıklı iş birliği ilişkisini kolaylaştırır.

Örneğin, bir grup e-posta zincirine sahip olmak yerine, müşteriler belirlenen izin seviyelerine göre bir müşteri portalına giriş yapabilir ve ürünlerini zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde tamamlamak için gereken çizimleri ve diğer ilgili bilgileri paylaşabilir. Üreticiler, müşterilerinin siparişinin durumu için tahmini tamamlanma tarihleri ​​hakkında bilgi sağlayabilir.


Üreticiler malzeme sağlıyorsa veya üçüncü taraf hizmetleri alıyorsa, bu tedarikçiler teklif taleplerine yanıt vermek ve teklifleri tartışmak için web üzerinden erişilebilen tedarikçi portallarını kullanabilir. Bu portallarda derlenen veriler daha sonra kolay kayıt tutma ve kullanım için otomatik olarak entegre ERP sistemlerine aktarılır.


Proaktif iş gücü yönetimi, işletmeleri bazı ciddi operasyonlardan kurtarabilir.

4. İş gücümü akıllıca planlayabilir miyim?


Talebin inip çıktığı endüstriyel makine üretimi gibi bir sektörde, proaktif iş gücü yönetimi işletmeleri ciddi işletme giderlerinden kurtarabilir. Özellikle bu şirketler ERP'lerine sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş bir Fırsat/Teklif Bilgi Sistemi aracılığıyla yaklaşan talebe ilişkin görünürlük elde ederse, bu daha kolay olur.


5. Bu küresel bir ERP sistemi mi?


Üretim rekabeti, üreticileri sınırlarını genişletmeye zorlarken, hiçbir şey küreselleşen tedarik zincirlerinin veya dünyanın yarısındaki değerli müşteri tabanlarının önünde durmamalıdır. Buna ERP sistemleri dahildir.


Bunun yerine, ERP, çok tesisli operasyonlar yürütürken ve sağlam uluslararası ticareti destekleyen sorunsuz süreçler geliştirirken üreticilere yardımcı olmalıdır. Temel düzeyde, kullanıcılar, tercih ettikleri dillerde ve hesabı yerel para birimlerinde görüntülemek için ERP arayüzünü yalnızca dahili olarak değil, müşteri veya tedarikçi portalları aracılığıyla harici olarak değiştirebilmelidir.


Ayrıca, ister tamamen SaaS teklifi aracılığıyla, isterse hibrit bulut/yerel sistem olarak olsun, hiçbir multisite ERP, bir tür bulut işlevi olmadan tamamlanmış sayılmaz.


6. Süreçleri standartlaştırmama izin veriyor mu?


Karmaşık ürünler, yalın üretim uygulamaları ve üretimde yerleşik kalite kontrol gerektirir. Bu yüksek düzeyde düzenlenmiş operasyonları bir ERP sistemi desteklemelidir.


Endüstriyel makine üreticileri için önemli bir ERP modülü olan İş Süreçleri Yönetimi, iş akışlarını görselleştirir ve önemli ayrıntıların kaçırılmaması için standart çalışma talimatları ve adım adım belgelendirme yoluyla çalışanları yönlendirir. BPM, üreticilerin ISO gereksinimlerine uymasına yardımcı olacak kadar ayrıntılı olmalı, aynı zamanda sürekli iyileştirmeyi destekleyen basit prosedür değişikliklerine izin verecek kadar sezgisel olmalıdır.


7. CAD ile entegre olabilir mi?


Üretim ve tasarım mühendisleri, CAD programlarıyla iş birliği yapıyorsa ERP yazılımını severler. Çünkü ERP ve CAD aynı dili konuştuğunda, insanlar verileri elektronik tablolara eklemek ve hesaplanmamış yapı malzemeleriyle uğraşmak için daha az zaman harcarlar. Daha da önemlisi, sorunsuz bir CAD entegrasyonu ile satış siparişleri planlamadan üretim katına çok daha hızlı geçer.


Sipariş üzerine üretim ortamında, genellikle her müşteri satış siparişi için benzersiz çizimler yapılıyor. Bu CAD çizimlerini doğrudan ERP sistemine arayüzleme yeteneği büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor ve veri girişi hatalarını neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor.


8. Servis ve onarım ekiplerimi güçlendirir mi?


Üreticiler ekipmanlarına önemli miktarda sermaye yatırırlar, ancak birçoğu ürün yaşam döngüsü boyunca müşterilerine hizmet yönetimi için aynı oranda sermaye sağlamaz. Sağlam bir servis/onarım modülüyle donatılmış bir ERP sistemi, bakım çağrılarını planlarken ve kolaylaştırırken garantileri izlemek için bir merkez görevi görebilir.


Bu sekiz sorunun yanıtı, üreticilere operasyonları için en iyi olan ERP sistemi konusunda ipucu verecektir. Ek bilgi ve diğer soruların yanıtları için SSS sayfamızı ziyaret edebilir veya bugün bir abas temsilcisiyle görüşebilirsiniz.



abas-erp-demo-talebi

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page