Dijital mühendislik yetenekleri, kuruluşları yeni ürün planlarını daha hızlı oluşturacak şekilde konumlandırır. Oradan, bir kurumsal kaynak planlama sistemi (ERP) aracılığıyla üretim ekiplerini, tedarik zinciri yöneticilerini ve diğer kilit paydaşları değişiklikler hakkında neredeyse gerçek zamanlı olarak güncelleyebilir ve tüm ekiplerin bir planın en son sürümüne erişmesini sağlayabilirler. Bu, yalnızca işletme genelinde görünürlüğü artırmakla kalmaz, aynı zamanda özel üretim ve eklemeli üretim gibi modern üretim stratejilerinin hayata geçirilmesini de kolaylaştırır.
Mühendislik Süreçlerinin İyileştirilmesi
Dijital mühendislik hizmetleri, mühendislik ekiplerinin diğer iş kollarıyla daha uyumlu çalışmasını sağlamak için bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM) yeteneklerini daha geleneksel dijital iş teknolojileriyle bir araya getirmek üzere tasarlanmıştır. Pek çok mühendislik ekibi için izole bir şekilde çalışmak bir normdur. Ürün planları oluştururlar, ekip içinde birden fazla revizyondan geçerler, son sürümü dahili olarak yayınlarlar ve bu dosyayı üretim ekiplerinin kullandığı kaynak malzeme olarak tutarlar. Bu noktada, programcılar makinelere yeni planla nasıl etkileşime gireceklerini anlatmak için devreye girerler, yöneticiler personeli değişikliklere uyum sağlamaları için eğitir ve sonunda ürün planlarındaki küçük değişiklikler bile işletme için büyük bir değişikliği temsil eder.
Planların farklı versiyonlarını yönetmek, tedarik zinciri süreçlerini ayarlamak, personeli plana uyum sağlayacak şekilde donatmak ve artırılmış gerçeklik gibi modern çözümleri uygulamak, dijital mühendislik çözümleri ile daha kolaydır. Bu teknolojilerle şunları yapabilirsiniz:
Planların versiyonları hakkında organizasyonel paydaşlardan geri bildirim toplayabilirsiniz. Örneğin, bir tasarım seçiminin beklenmedik bir üretim karmaşıklığı yaratıp yaratmayacağını önceden öğrenebilirsiniz. Bir üretim yöneticisi planı kolayca görüntüleyebilir ve plan hakkında yorum yapabilir.
Bir iş veya müşteri ihtiyacına bağlı olarak bir planı değiştirmek veya özelleştirmek için kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin, bir müşteri bir ürünün farklı bir malzeme ile ayarlanmasını isterse, satış ekibi, mühendislikten plana ince ayar yapmasını ve maliyet ve üretim zaman çizelgelerindeki değişiklikleri tahmin etmesini isteyebilir.
Tüm ekip üyelerinin planları depolamak ve yönetmek için aynı merkeze erişmesini sağlayarak sürümler hakkında kafa karışıklığından kaçınabilirsiniz. Böylece mühendislikteki bir yazı hatası, depo ekibinin üretimden farklı bir plan için parça tedarik ettiği bir durum yaratmaz.
Farklı ekip üyeleri için ilgili ayrıntıları otomatik olarak çıkarmak amacıyla planları çeşitli veri yönetim sistemleriyle entegre edebilirsiniz. Yani, envanter yönetimi platformunuz, veriler dijital olarak depolandığından otomatik olarak bir plandan malzeme listelerini alır.
Dijital mühendislik sistemleriyle, kuruluşlar tüm planlar için tek bir dijital iş parçacığı oluşturabilir. Hepsi ayrı sistemlerde ve çeşitli kullanıcı gruplarına iletilen çeşitli belgeler (planlar, parça listeleri vb.) oluşturmak yerine, bu veriler merkezi dosyalarda ve konumlarda derlenerek kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri ihtiyaç duyduklarında almalarını sağlar.
Özel ve Eklemeli Üretim için Dijital Mühendislik
Dijital mühendislik sistemleri, basitleştirilmiş veri paylaşımına, daha kolay plan yönetimine ve plan oluşturma ve düzenlemede daha fazla verimliliğe olanak tanır. Sonuç olarak, kuruluşlar operasyonlarında özel ve eklemeli üretim gibi stratejileri çok daha kolay hayata geçirebilir ve iş için yeni değer fırsatları yaratabilir.
Özel Üretim
Üreticiler, değişiklik yapmanın zorlukları nedeniyle uzun süredir katı, yüksek standartlı üretim süreçlerine bağlı kalmak zorunda kaldılar. Bu, uygulanabilir bir üretim iş modeli olarak sınırlı özelleştirmeye sahiptir. Dijital teknolojiler bunu değiştiriyor. İletişim araçları, ekip üyelerinin değişime katılmasını kolaylaştırır ve robotlar çeşitli üretim görevlerini tamamlamak üzere programlanabilir. Dijital mühendislik çözümleri, burada temel bir basit katman ekler.
Eklemeli Üretim
3D baskı teknolojilerinin artan erişilebilirliği, özel üretim potansiyelini başka bir seviyeye taşıyor. Kuruluşlar, yeni üretim hatları oluşturmak veya süreçleri ayarlamak zorunda kalmadan, çeşitli malzemelerden geniş bir ürün yelpazesini hızla üretebilir. Bunun yerine, dijital planları 3D yazıcıya aktarıyorlar, malzemeleri düzenliyorlar ve ürünü üretiyorlar. Kuruluşların 3D yazıcılara ne yapmaları gerektiğini söylemek için dijital planlara ihtiyacı olduğundan, dijital mühendislik bunu mümkün kılmanın anahtarıdır.
Dijital mühendislik çözümleri (özellikle dijital depo, sağlam varlık yönetimi ve yapay zekâ yetenekleriyle desteklenenler) önemli bir potansiyel sunuyor. Bu kazanımlar, teknolojiden tam olarak yararlanmak için gereken merkezi veri kanalını sağlayan kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri aracılığıyla başka bir düzeye yükselir.
Daha fazla bilgi için bugün abas ERP Türkiye ekibiyle iletişime geçin.
Comments