top of page
Yazarın fotoğrafıSerhan Oralp

abas ERP'nin Dijital Dönüşümü ve Çevikliği Destekleyen 5 Önemli Avantajı

Güncelleme tarihi: 6 Ara 2023


abas ERP'nin Dijital Dönüşümü ve Çevikliği Destekleyen 5 Önemli Avantajı

Bir ERP sistemi, bağlantıların etkinleştirilmesine yardımcı olur. İster alışveriş merkezine gitmeye, ister Roma'da kalacak bir yere veya ileri mühendislik alanında yüksek lisans derecesine ihtiyacınız olsun, çevrim içi ve dijital araçlar sizi ihtiyacınız olan kaynaklara bağlayabilir.


İş dünyası liderleri, dahili ve harici olarak koordinasyonun önemini farkındadır. Bağlantısız sistemler ve dahili departmanlar ile iş birimleri arasındaki koordinasyon eksikliği, verimliliğin, maliyet kontrolünün ve çalışan ve müşteri bağlılığının düşmanıdır.


ERP Noktaları Birleştirir


Bir kurumsal kaynak planlama sistemi (ERP), tüm iş sistemlerini ve departmanlarını birbirine bağlayıp koordine ederek, üretim ve satış çalışanlarının birbirlerinin ne yaptığını görmesini sağlar. Örneğin, üretim ekibiniz satış ekibiniz tarafından tamamlanan yeni müşteri siparişlerini tam, gerçek zamanlı olarak görebildiğinde, bu veriler üretim çalışanlarınızın süregelen müşteri talebini karşılamak için doğru miktarda ürün üretmesine yardımcı olur mu? Tabii ki öyle.


Bir ERP sisteminin size sağladığı görünürlük, üretim planlamanızı destekler, tedarik zincirinizde ve deponuzda verimliliği artırır, maliyetlerinizi düşürür, satış ve üretimdeki çalışanlarınızı aynı sayfada tutarken müşterilere verdiğiniz sözleri tutmanızı sağlar.

Bu, abas ERP gibi bir ERP sisteminin işletmenizin daha akıllıca çalışmasına nasıl yardımcı olduğuna dair küçük bir örnektir. Şimdi bu örneği işinizin tüm alanlarında çoğaltın ve kârlılığınız üzerindeki olumlu etkilerini hayal edin.


abas ERP sisteminin işletmenize sunduğu 5 temel avantaj:


#1: Raporlama ve uyumluluk basitleştirildi


Bir ERP sistemi uyguladığınızda, raporlama ve uyumluluk amaçları için geriye dönüp ilgili tüm verilerinizi manuel olarak derleme ve düzenleme günleri sona erer. Sayısız çalışanın sonsuz saatlerini harcayarak raporlamalarınızı zamanında yapmakla ilgili artık çeyrek sonu, ay sonu gibi telaşları yoktur. ERP sisteminizi, istediğiniz raporları otomatik olarak oluşturacak şekilde yapılandırabilir ve ardından bu raporları, ister şirket içinden ister şirket dışından olsun, doğru kişilerin kullanımına sunabilirsiniz.


#2: Görünürlük herkesi aynı sayfada tutar


Bir ERP sistemi, ilgili verilerinizi tek bir yerde görünür kılar, böylece üretim çalışanları da dahil olmak üzere ilgili kişiler temel performans göstergelerini gerçekleşirken izleyebilir ve ölçebilir. Bir sorun ortaya çıkarsa, doğru kişiler anında uyarılır ve sorun acil bir duruma dönüşmeden zamanında ayarlamalar yapabilir. Bir ERP sistemiyle, doğru kişilerin performanslarını yönlendiren doğru verilere ilişkin gerçek zamanlı görünürlük elde edebilmeleri için çeşitli gösterge tablolarını yapılandırabilirsiniz. Liderlik ekibinden üretime, depodan tedarik zincirinize kadar ekibinizin her üyesi doğru sayfadadır ve tüm sayfalara erişimi vardır. Koordinasyon devam ederken, ERP sistemleri altın standarttır.


#3: Karar verme gelişir, veri etkin hale gelir


İş dünyası liderleri, diğer insanlardan gelen tavsiyeler ve bazı raporlara eklendiğinde zaten eski olan verilerle karıştırılan içgüdülerine, sezgilerine güvenirdi. Bugün, bir ERP sisteminin desteğiyle, liderler hala içgüdülerini kullanarak kararlar alabilirler.


Liderler, çalışan bir hipotez geliştirmek için ERP'den yararlanabilirler, bu hipotez içgüdülerinden gelse bile, daha sonra ERP sistemlerinin sağladığı tüm verilerle test edebilirler. Dolayısıyla, veriler hipotezi desteklemiyorsa lider, yalnızca içgüdüye güvenmek yerine karara rehberlik etmesi için verileri kullanarak bunu ayarlayabilir. Liderler ayrıca verileri basitçe takip etmeyi, verilerin söylediklerine göre kararlar almayı, tarihsel kalıpları ve tahmine dayalı analitiğin kılavuzluğunu izlemeyi seçebilirler.


#4: Veri panolarıyla çalışanların motivasyonunu sağlar


Bir ERP sistemi ve şirketinizin bu sistem aracılığıyla ürettiği özelleştirilmiş KPI'lar ile, her departmanın veya iş biriminin yalnızca hedeflerinize göre değil, aynı zamanda birbiriyle karşılaştırıldığında da ne durumda olduğunu bilmesini sağlayan gösterge tabloları oluşturabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Dolayısıyla, İstanbul'daki deponuz bir KPI için hedefini aşıyor olsa bile, onu Ankara’daki diğer deponuzla karşılaştırabilirsiniz. İlgili, gerçek zamanlı verileri ve KPI'ları depo çalışanlarına göstererek, performansı artırabilir ve üretkenlik etrafında daha fazla rekabeti teşvik edebilirsiniz.


#5: Daha iyi, veriye dayalı kararlar almak için tahmine dayalı analitik sunar


Çoğu zaman, karar vermek, tarihsel kalıpları tanımak ve bütünleştirmekle ilgilidir. Tahmine dayalı analitik, kalıpları tanımak ve gelecekle ilgili verilere dayalı tahminler yapmak için verilerin kullanılmasıdır. Teknoloji bize sadece daha önce ne olduğu veya şimdi ne olduğu hakkında değil, aynı zamanda bundan sonra ne olacağı hakkında da giderek daha fazla içgörü sunabiliyor. Yine, insan unsuru her zaman önemli olacaktır, ancak tahmine dayalı analitik, insanın karar verme sürecini iyi yönde etkilemeye yardımcı olabilir. Düşük riskli olanlar gibi bazı kararlar söz konusu olduğunda, otomasyon, yapay zekâ ve tahmine dayalı analitik, insan karar vericilerin yerini alabilir.


Sonuç: ERP'nin Sağladığı Dijital Dönüşüm ve Çeviklik


Yukarıda listelenen 5 faydanın temsil ettiği şey, işletmenizin dijital dönüşümünden başka bir şey değildir. Bir ERP sistemi, operasyonlarınız ilerlerken tüm ilgili verilerinize erişmenizi ve bunlardan yararlanmanızı sağlar. Olup biteni olduğu gibi bilmenin ve yol boyunca rota düzeltmeleri yapma becerisinin kazanılmasının bir başka popüler adı daha var: Çeviklik. Tüm şirketlerin buna ihtiyacı vardır ve bir ERP sistemi bunu destekler.


Daha fazla bilgi için abas ERP Türkiye ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.



abas ERP demo talebi

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page